Delen:

Pulsar Care

Gezondheidscoaching en acupunctuur

Van lichaamsklacht naar levenskracht 

 

Luisteren naar de taal van je lichaam is moeilijk, spannend en kan zeer confronterend zijn. Het betekent dat je moet voelen. Je lichaam wijst je de weg naar dingen die je negeert of genegeerd hebt. Verschijnselen als maagpijn, migraine, slapeloosheid, enzovoort kun je vertalen naar vragen als: Wat stagneert er nu in mijn leven? Waar ben ik bang voor?

Alles is energie. Elk gevoel of ingeving waar je niets mee doet, uit zich in het lichaam. Want de energie ervan moet ergens naartoe. Door je gevoelens serieus te nemen, te luisteren naar je ingevingen en duidelijk vast te stellen wat je wilt in jouw leven komt de energie in het lichaam in beweging. Dan kan je lichaam gaan genezen en wordt elke ziekte of aandoening een uitnodiging om de balans op te maken. Gezondheidscoach Els Zantvoort kan je in dit proces begeleiden. 
 

Els Zantvoort, zelfstandig gezondheidscoach en acupuncturist bij Pulsar 

'Ik heb de opleiding fysiotherapie gedaan en in dat werkveld jaren gewerkt. Het werk als fysiotherapeute ervoer ik al snel als beperkend. Daarom besloot ik Chinese geneeskunde te gaan studeren. Dat was voor mij echt thuiskomen. Alles viel op zijn plek. De drie lagen - gevoelslaag, fysieke laag en de zielslaag - is één verhaal. Dat besef is door het doen van de Pulsar Academie alleen maar versterkt. Op dit moment vloeien mijn werk voor Pulsar en het werk van de Chinese geneeskunde naadloos in elkaar over.

Luisteren en mijn directheid zijn mijn belangrijkste instrumenten. Ik kan luisteren naar de boodschap die het lichaam te vertellen heeft. Als mensen mij vertellen over hun klachten, weet ik naar welke stagnatie in hun leven ik op zoek moet. Op deze wijze achterhaal ik wat de klacht te vertellen heeft. Zo kan ik mensen bij een inzicht brengen.

Waar ik mensen naartoe wil brengen, is dat ze van binnenuit in beweging komen. Dat is ontzettend belangrijk. Anders is genezing niet mogelijk. Het belangrijkste hierin is de leervraag. Eén van de tools uit de Pulsar benadering. Dat is de innerlijke beweging. Er is niemand die bij mij weggaat zonder leervraag. Anders heeft de behandeling totaal geen zin. Een leervraag geeft richting en richting is heel belangrijk voor het lichaam. Het lichaam heeft namelijk geen beweging uit zichzelf. Het lichaam is een hele trouwe volger. Als er vanbinnen geen beweging is, gaat het lijf protesteren.'

Els Zantvoort is erkend lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA).


Consult

Een consult met Els bestaat uit een gesprek, aangevuld met acupunctuur, kruiden, voedings- en bewegingsadvies of adem- en ontspanningsoefeningen. In het eerste consult is er aandacht voor de aspecten in je leven die invloed kunnen hebben op je fysieke klachten. Bij de eerste afspraak wordt een doel bepaald en een behandeltijd afgesproken.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Neem contact op met Els Zantvoort via els.zantvoort@pulsar-care.com of via 06-47 14 33 15

Locatie

Van Langenstraat 2
8141 VS Heino  

Kosten

Gezondheidscoaching en acupunctuur

€50,- per sessie van een halfuur
€100,- per sessie van een uur
€140,- voor een eerste sessie van anderhalf uur

Ontspannende bindweefselmassage

€75,- per uur

De kosten voor een consult worden geheel of gedeeltelijk door de aanvullende verzekering vergoed. Voor een overzicht vergoedende zorgverzekeraars 2017 klik hier.