Delen:

Pulsar Academie

Onderweg

Overweeg dit goed! Hoewel het lijkt of we goed zitten,
zijn wij in werkelijkheid onderweg:
Zie je niet dat we een nieuwe plek moeten vinden om te verblijven?
Wanneer weerstand opkomt in het hart van een goed mens,
is het niet verstoken van bruikbare kennis.
Opdat het de bedoeling van onze bestemming is dit door te geven, 
wat er ook gebeurt, laat het toe!"

Rumi 

 

Sinds 1999 studeerden 416 studenten af aan de Pulsar Academie. De driejarige opleiding draagt de Pulsar Visie over die door Michäel Derkse ontwikkeld is. 

De afgelopen maanden heeft het team van de Pulsar Academie zich gebogen over de ontwikkelingen binnen de Academie en haar toekomst. Tijdens dit proces gaven verschillende docenten uit het team te kennen dat zij, om uiteenlopende redenen, niet meer beschikbaar zijn voor het opleidingswerk. Zo zijn we tot de conclusie gekomen, in samenspraak met onze Raad van Toezicht, dat we de Academie aan het einde van dit schooljaar (juni 2017) beëindigen.

De lopende jaren worden ieder op een passende manier afgerond en Stichting Pulsar Academie sluit per 31 december haar deuren. Ook het Pulsar Gilde, de nascholing van de Academie, biedt geen nieuw programma-aanbod. 

Het lopende Zielejaar en de geplande Ademdagen blijven doorgang vinden, ook in 2018 door Erica de Dreu - van Iperen.

Michael Derkse, grondlegger van de Pulsar visie zet zijn activiteiten voort in de door hem opgerichte organisatie Academy of Soulfulness.

Pulsar Care, de praktijk van Els Zantvoort in Heino, blijft gewoon actief. 

Pulsar Persoonlijke Ontwikkeling zet het Pulsarwerk voort in de Inspiratieweken, het Persoonlijk Leerjaar, lezingen etc. die je op deze website aantreft.

Met dank voor ieders betrokkenheid en inzet en met grote erkentelijkheid voor wat al die jaren ons samen hebben gebracht. De bovenstaande tekening van Jan de Dreu drukt uit waar wij nog het meest dankbaar voor zijn. Dat de Pulsar Academie een broedstation mocht zijn voor 416 afgestudeerden die hun betekenis voluit geven in hun werkveld. Het Pulsarwerk gaat door, hoe dan ook.


Desiree Wennekes
Directeur Stichting Pulsar Academie